PROJEKTI:

Poslovno-stambeni objekat „ALFA RESIDENCE“

OPIS MJESTA    

Naselje Igalo i njegov neposredni susjed Herceg Novi sklonjeni su u predivnom malom zalivu na jugozapadnoj obali Bokokotorskog zaliva, u podnožju planine Orjen (1894m). Ovo mjesto je bila glavna raskrsnica civilizacija, Stari Grci, Rimljani i Iliri imali su svoja naselja u zalivu kao i na susjednim brdima. Svi ovi različiti vladari kulture, različite vojske, religijske i etničke grupe pstavili su neizbrisiv trag, ne samo na lokalnu arhitekturu, već i na način života i mentalitet lokalnog stanovništva. Šetajući ulicama, trgovima i stepeništem Igala, možete proći kroz istoriju Mediterana a ujedno i uživati u prednostima moderne turističke ponude. Igalo se nalazi na samom šetalištu Pet Danica, koje je prepuno cvjeća, palmi, restorana i kafića, a svaki od njih gleda na plavetnilo mora, brodiće i čamce okupane suncem, dok šum talasa i miris morske soli stvara upečatljiv utisak prijatne mediteranske klime. Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje, a prosječna temperatura iznosi 16 stepeni. Kupališna sezona u Igalu traje od maja pa sve do oktobra. Znači vase ljetovanje može da potraje i čitavih 6-7 mjeseci. Čarobne plaže, kafići, riblji restorani pored mora će vas očarati i ostati u najljepšim uspomenama.

OPIS ZGRADE

Projekat poslovno-stambenog objekta “ALFA RESIDENCE” uključuje dva poslovna prostora u prizemlju, jedanaest stanova na dva sprata zgrade, podzemnu garažu za 16 automobila. Objekat ima tri nadzemne etaže (prizemlje i dva sprata), jednu podzemnu, podrumsku etažu namijenjenu garažiranju vozila. Prizemlje je poslovnog karaktera i na toj etaži se nalaze dva veća poslovna prostora. Na etažama spratova je planirano stanovanje. Na prvom spratu se nalazi šest stambenih jedinica – jednosobnih.Drugi sprat se sastoji od pet stanova od kojih su tri jednosobni, a dva dvosobna. Krov objekta je kosi četvorovodan, sa nagibom krovnih ravni od 15 stepeni. Staze i trotoari ispred prizemlja su popločani ravno sječenim kamenim pločama, pravougaonog oblika – bilecki mermer. Ostale slobodne površine na parceli su ozelenjene i zasadjene sa više vrsta mediteranskog rastinja. Pješacki prilaz do glavnog ulaza u prizemlje objekta je preko blage rampe, na način da zadovolji potrebe lica smanjene pokretljivosti.

Primjer – Plan stanova II sprata 

PREDNOSTI OBJEKTA

Kao i u svim ranijim projektima kompanije, tokom gradnje se upotrebljavaju materijali visokog kvaliteta i savremene tehnologije seizmičke zaštite. Posebnom prednosti u projektu poslovno-stambenog objekta “ALFA RESIDENCE”, moramo naglasiti, predstavlja ušteda energije, korišćenjem modernih tehnologija i grijanja i hladjenja. U svim stanovima ce biti norveški radijatori i klime ( parapetne i zidne). Veliku prednost dajemo i izboru lokacije, koja je samo na 100m od mora. Jedna od takodje bitnih prednosti je sto svaki stan ima pogled na more. 

KONSTRUKCIJA

– Osnovni konstruktivni sklop objekta je armirano-betonski skelet stubova i armirano-betonskih greda u oba pravca, te armirano-betonskih ploča po principu plivajuće ploče. Temeljenje objekta – na temeljnoj armirano-betonskoj ploči d=40cm povezanoj armirano-betonskim temeljnim gredama po osnovnim konstruktivnim rasterima. Ispod nosećih stubova su izvedene armirano-betonske stope. Spoljni zidovi objekta su od opekarskih blokova – debljine 25cm. Pregradni zidovi su od opekarskih pregradnih blokova dim 10/19/25cm, d=10cm, sa horizontalnim serklazima visine 15cm, u visini nadvratnika. Sva armirano-betonska konstrukcija u objektu je propisno armirana prema zahtjevima IX seizmicke zone.
– Stropne i krovna konstrukcija su monolitne armirano-betonske ploce d=20cm.
– Krov je kosi četvorovodan sa krovnim vidjenicama. Krovne ravni su pod uglom od 15 stepeni, pokrivene krovnim termoizolacionim panelima bijele boje.
– Unutrašnje stepenište je trokrako, u armirano-betonske konstrukciji, kao i liftovsko okno.
– Konzolne ploče balkona su pune monolitne armirano-betonske, d=20cm.

INSTALACIJE

Objekat ima instalacije elektrike (slaba i jaka struja), vode i kanalizacije, te mašinske instalacije liftovskog postrojenja i ventilacije garaže. Takođe, objekat je tehnički obezbijeđen sa video nadzorom (8 kamera).

UNUTRASNJA I SPOLJNA OBRADA PROSTORA

– Podovi svih prostorija su radi lakšeg održavanja završno obradjeni granitnim keramičkim pločicama. Izuzetak su spavaće sobe u dvosobnim stanovima koje su završno obradjene bambus parketom.
– Unutrašnji zidovi su omalterisani krecnim malterom, a zidovi u kupatilima i kuhinji cementnim malterom.
– Zidovi u kupatilima i kuhinji se oblažu keramičkim pločicama-kuhinje do visine 1,50m, a kupatilima do visine plafona.
– Plafoni se takodje malterišu cementnim malterom. Nakon malterisanja zidovi se obradjuju kvalitetnim vodoperivim posnim bojama (JUPOLOM),kao i djelimično Venecijanskim tehnikama moleraja.
– Spoljni zidovi su završno obradjeni, stiroporom d=5cm (DEMIT fasada).
– Demit fasada sa potrebnim fazonskim dijelovima od aluminijskih profila, završno obradjena akrilnim malterom, sa granulacijom agregata H°2 u bijeloj i bez boji.
– Elemente fasade obradjeni po propisu “BI”, koji predvidja premaz lijepkom 100%, premaz po ploci i fiksiranje celicnim kotvama u broju 5 kom/m2.
– Fasada je završno obradjena silkonsko-silikatnim BAVALITOM bijele i prljavo bijele boje(ROFIX),kao i oblogama od ALUBONDA u tamno sivoj boji(prizemlje i dio sjeverne fasade).
– Ostale glatke betonske fasadne površine se završno obradjuju FASADEXOM u bijeloj boji.
– Pojedini dijelovi fasade na trecem spratu su oblozeni kamenim plocama danilovgradske bunje d=5cm.
– Unutrašnja stolarija u objektu je visokokvalitetna, od medijapana, završno lakirana poliuretanskim lakom bijele boje, sa dekorativnim futer stokovima i zaobljenim dekorativnim lajsnama.
– Vanjski otvori su od industrijskih aluminijskih plastificiranih profila sa termoprekidom od poliamid traka (boja plastifikacije antracit siva). Ostakljenje fasadnih otvora je dvoslojnim SUNGUARD termoizolacionim paketom staklima 6+16+6, sa obaveznim niskoemisionim staklom, Fasdani otvori na nadzemnim etažama imaju skrivene aluminijske roletne.
– Pragovi i prozorske klupice su od mermera. Prozorske klupice su obavezno profalcane sa spoljne strane, kao okapnici. Spalete oko fasadnih otvora su od bijelih, glatkih mermernih ploca d=3cm.
– Vertikalni oluci su planirani od plastificiranog pocinčanog, dim12/12cm, bijele boje. Horizontalni oluci su od armiranog betona, sa slojem padnog betona po dnu, te obavezno oblozeni poc., plastificiranim limom Balkonske, kao i ograde na francuskim prozorima su projektovane kao strukturalne, staklene od dvoslojnog laminiranog stakla 16mm, na aluminijskim nosačima fiksiranim za podnu konstrukciju, te sa aluminijskim rukohvatima.

PRODAJA

– U izgradnji je moguća promjena unutrašnjeg uređenja i dizajna po individualnoj želji kupca.

– Po želji kupca, možemo i opremiti stan ili poslovni prostor nameštajem i svim ostalim neophodnim stvarima.

– Nudimo na prodaju luksuzne stanovi razlićitih površina.

– Cijena stanova na prvom spratu iznosa 4000€ u izgradnji, i dalje varira u zavisnosti od spratnosti.

PLAN STANOVA – I sprat