PROJEKTI:

Poslovno-stambeni objekat „A BLOK“

OPIS MJESTA

Objekat se nalazi u Bokokotorskom zalivu u veoma mirnom, ribarskom mjestu Bijela, opština Herceg Novi (12km od Herceg Novog, 2km od Kamenara-trajekta, 20km od Kotora, aerodrom Tivat je udaljen oko 12 kilometara, tj preko trajekta 30min). Bijela je uglavnom prilagodjena porodicama. Tu se nalazi više hotela, mnogo privatnih apartmana za zakup, više restorana, kafića, konoba, apoteka, pekara, prodavnica, benzinska pumpa, autopraona, zdravstvena ustanova, pijaca, osnovna škola, vrtić. Rastojanje do mora je oko 100 m. Plaže u Bijeloj su najrazličitije (šljunak, kamen, sitan šljunak, krupni pesak, pesak, beton) i ima ih mnogo. Ulaz na sve plaže je slobodan, uključujući i hotelske. Voda je čista i na analizama dobija visoku kategoriju kvaliteta. Ulaz u vodu je na svim, osim betonskih, postepen tako da je pogodno za djecu. Ovdje nema ni meduza, ni ježeva, ni podvodnih oštrih stijena, ni velikih talasa, tako da možete bezbrižno da se prepustite uživanju i morskoj vodi.

OPIS ZGRADE

Projekat poslovno-stambenog objekta “A BLOK” uključuje pet poslovnih prostora u prizemlju, sedamnaest stanova na tri sprata zgrade, podzemnu garažu za 15 automobila i nadzemni parking u dvorištu zgrade na 9 parking mjesta, tako da ukupan broj parking mjesta na parceli iznosi 24. Objekat ima četiri nadzemne etaže (prizemlje i tri sprata), jednu podzemnu, podrumsku etažu namijenjenu garažiranju vozila. Prizemlje je poslovnog karaktera i na toj etaži je planirano pet manjih poslovnih prostora i vertikalna komunikacija do stambenih etaža – unutrašnje stepenište i lift. Na etažama spratova je planirano stanovanje. Na prvom spratu je planirano pet stambenih jedinica – tri jednosobna i dva dvosobna stana. Na drugom i trećem spratu je planirano po šest stanova od kojih su pet jednosobni, a jedan dvosoban. Krov objekta je kosi četvorovodan, sa nagibom krovnih ravni od 15 stepeni. Staze i trotoari ispred prizemlja su popločani ravno sječenim kamenim pločama, pravougaonog oblika – bilecki mermer. Ostale slobodne površine na parceli su ozelenjene i zasadjene sa više vrsta mediteranskog rastinja. Pješacki prilaz do glavnog ulaza u prizemlje objekta je preko blage rampe, na način da zadovolji potrebe lica smanjene pokretljivosti.

Primjer – Plan stanova III sprata (II sprat je isti)

PREDNOSTI OBJEKTA

Kao i u svim ranijim projektima kompanije, tokom gradnje se upotrebljavaju materijali visokog kvaliteta i savremene tehnologije seizmičke zaštite. Posebnom prednosti u projektu poslovno-stambenog objekta “A BLOK”, moramo naglasiti, predstavlja ušteda energije, korišćenjem modernih tehnologija i grijanja i hladjenja. U svim stanovima ce biti norveški radijatori i klime ( parapetne i zidne). Veliku prednost dajemo i izboru lokacije, koja je samo na 100m od mora. Jedna od takodje bitnih prednosti je sto svaki stan ima pogled na more. 

KONSTRUKCIJA

– Osnovni konstruktivni sklop objekta je armirano-betonski skelet stubova i armirano-betonskih greda u oba pravca, te armirano-betonskih ploča po principu plivajuće ploče. Temeljenje objekta – na temeljnoj armirano-betonskoj ploči d=40cm povezanoj armirano-betonskim temeljnim gredama po osnovnim konstruktivnim rasterima. Ispod nosećih stubova su izvedene armirano-betonske stope. Spoljni zidovi objekta su od opekarskih blokova – debljine 25cm. Pregradni zidovi su od opekarskih pregradnih blokova dim 10/19/25cm, d=10cm, sa horizontalnim serklazima visine 15cm, u visini nadvratnika. Sva armirano-betonska konstrukcija u objektu je propisno armirana prema zahtjevima IX seizmicke zone.
– Stropne i krovna konstrukcija su monolitne armirano-betonske ploce d=20cm.
– Krov je kosi četvorovodan sa krovnim vidjenicama. Krovne ravni su pod uglom od 15 stepeni, pokrivene krovnim termoizolacionim panelima bijele boje.
– Unutrašnje stepenište je trokrako, u armirano-betonske konstrukciji, kao i liftovsko okno.
– Konzolne ploče balkona su pune monolitne armirano-betonske, d=20cm.

INSTALACIJE

Objekat ima instalacije elektrike (slaba i jaka struja), vode i kanalizacije, te mašinske instalacije liftovskog postrojenja i ventilacije garaže. Takođe, objekat je tehnički obezbijeđen sa video nadzorom (8 kamera).

UNUTRASNJA I SPOLJNA OBRADA PROSTORA

– Podovi svih prostorija su radi lakšeg održavanja završno obradjeni granitnim keramičkim pločicama. Izuzetak su spavaće sobe u dvosobnim stanovima koje su završno obradjene bambus parketom.
– Unutrašnji zidovi su omalterisani krecnim malterom, a zidovi u kupatilima i kuhinji cementnim malterom.
– Zidovi u kupatilima i kuhinji se oblažu keramičkim pločicama-kuhinje do visine 1,50m, a kupatilima do visine plafona.
– Plafoni se takodje malterišu cementnim malterom. Nakon malterisanja zidovi se obradjuju kvalitetnim vodoperivim posnim bojama (JUPOLOM),kao i djelimično Venecijanskim tehnikama moleraja.
– Spoljni zidovi su završno obradjeni, stiroporom d=5cm (DEMIT fasada).
– Demit fasada sa potrebnim fazonskim dijelovima od aluminijskih profila, završno obradjena akrilnim malterom, sa granulacijom agregata H°2 u bijeloj i bez boji.
– Elemente fasade obradjeni po propisu “BI”, koji predvidja premaz lijepkom 100%, premaz po ploci i fiksiranje celicnim kotvama u broju 5 kom/m2.
– Fasada je završno obradjena silkonsko-silikatnim BAVALITOM bijele i prljavo bijele boje(ROFIX),kao i oblogama od ALUBONDA u tamno sivoj boji(prizemlje i dio sjeverne fasade).
– Ostale glatke betonske fasadne površine se završno obradjuju FASADEXOM u bijeloj boji.
– Pojedini dijelovi fasade na trecem spratu su oblozeni kamenim plocama danilovgradske bunje d=5cm.
– Unutrašnja stolarija u objektu je visokokvalitetna, od medijapana, završno lakirana poliuretanskim lakom bijele boje, sa dekorativnim futer stokovima i zaobljenim dekorativnim lajsnama.
– Vanjski otvori su od industrijskih aluminijskih plastificiranih profila sa termoprekidom od poliamid traka (boja plastifikacije antracit siva). Ostakljenje fasadnih otvora je dvoslojnim SUNGUARD termoizolacionim paketom staklima 6+16+6, sa obaveznim niskoemisionim staklom, Fasdani otvori na nadzemnim etažama imaju skrivene aluminijske roletne.
– Pragovi i prozorske klupice su od mermera. Prozorske klupice su obavezno profalcane sa spoljne strane, kao okapnici. Spalete oko fasadnih otvora su od bijelih, glatkih mermernih ploca d=3cm.
– Vertikalni oluci su planirani od plastificiranog pocinčanog, dim12/12cm, bijele boje. Horizontalni oluci su od armiranog betona, sa slojem padnog betona po dnu, te obavezno oblozeni poc., plastificiranim limom Balkonske, kao i ograde na francuskim prozorima su projektovane kao strukturalne, staklene od dvoslojnog laminiranog stakla 16mm, na aluminijskim nosačima fiksiranim za podnu konstrukciju, te sa aluminijskim rukohvatima.

PRODAJA

– U izgradnji je moguća promjena unutrašnjeg uređenja i dizajna po individualnoj želji kupca.

– Po želji kupca, možemo i opremiti stan ili poslovni prostor nameštajem i svim ostalim neophodnim stvarima.

– Nudimo na prodaju luksuzne stanovi razlićitih površina, čija cijena uključuje jedno parking mjesto u podzemnoj garaži ili u dvorištu zgrade.

– Nudimo na prodaju luksuzni poslovni prostori razlićitih površina u prizemlju objekta, čija cijena ne uključuje parking mjesto.

– Dodatni garažni prostor se prodaje odvojeno, cijena u izgradnji je 10.000 evra.

– Cijena za kvadratni metar luksuznih stanova u izgradnji je od 2.300 evra, pa naviše zavisno od položaja stana i spratnosti.

– Cijena za kvadratni metar luksuznih poslovnih prostora je od 2.300 evra, pa naviše zavisno od veličine i mjesta

PLAN STANOVA – II i III sprat